Cronici Înapoi

Filarmonica Brașov: Succes triumfător la Berlin

Publicat: luni, 15 Aprilie 2024 , ora 10.42
Orchestra Filarmonicii Brașov a marcat pe data de 9 aprilie 2024 un moment istoric pentru lumea muzicii clasice: 200 de ani de la premiera Simfoniei nr. 9 de Ludwig van Beethoven, printr-un concert de gală excepțional desfășurat în Großer Saal a Berliner Philharmoniker. Evenimentul a adunat peste 2000 de spectatori, care au avut privilegiul de a asculta această capodoperă într-una dintre cele mai prestigioase săli de concerte din lume.

Sub bagheta maestrului Daisuke Soga, un prieten de lungă durată al Filarmonicii Brașov, și alături de invitații serii - soprana Alessia Schumacher, contralta Flaka Goranci, tenorul Benjamin Glaubitz, basul Oscar Hillebrandt, și Corul Germano-Japonez, orchestra a oferit o interpretare vibrantă și profund emoționantă a lucrării.

Sala Großer Saal a Berliner Philharmoniker, în care au avut loc interpretări memorabile ale unor orchestre de renume mondial precum Wiener Stadtorchester sau Royal Concertgebouw, a fost gazda unei seri pline de energie și emoție, unde fiecare notă a fost ascultată cu sufletul la gură de către un public numeros și entuziast. Prezența orchestrei Filarmonicii Brașov pe această scenă renumită a fost o confirmare a calității acesteia și a dedicării cu care Filarmonica Brașov își urmează misiunea de a aduce muzica clasică mai aproape de inimile oamenilor din întreaga lume.

Orchestra Filarmonicii Brașov va reveni pe scena Salii Patria pe 18 aprilie, într-un concert dirijat de Yiwen Shen, avându-l pe saxofonistul Marko DŸomba ca solist, promițând încă o seară de neuitat.

Foto concert: Bianca Man