Cronici Înapoi
Angela Gheorghiu - a day to remember
A day to remember: 6 septembrie 2010. Astfel a fost prezentat concertul în care toate privirile s-au îndreptat asupra Angelei Gheorghiu. O zi memorabilă, într-adevăr, pentru toți cei care o iubesc pe celebra soprană, o zi de neuitat mai ales dacă ne gândim la cât de rare sunt ocaziile în care o putem asculta pe scenele din București.
Artista a fost acompaniată în cadrul acestui concert - la care accesul s-a făcut doar pe bază de invitații - de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", condusă de Tiberiu Soare, dirijor cu care Angela Gheorghiu a mai colaborat și cu alte ocazii.
Momentele solistice au alternat cu paginile muzicale instrumentale, într-un program dinamic și extrem de atrăgător. Dacă prima parte a serii a fost deschisă de Uvertura operei "Coțofana hoață" de Rossini și a cuprins arii și duete din opere de Haendel, Verdi și Puccini, în partea a doua am ascultat Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, arii și duete din operete de Gherase Dendrino, Franz Lehar și Frederick Loewe. Ca ultim bis s-a cântat Brindisi din Traviata de Verdi.
A fost o seară muzicală electrizantă, iar vocea și prezența scenică a Angelei Gheorghiu ne-a făcut să trecem cu vederea unele momente mai puțin reușite din concert, cele mai deranjante fiind cele în care orchestra acoperea vocile soliștilor. Dincolo de aceste mici neatenții, Tiberiu Soare a fost și de data aceasta un șef de orchestră precis și eficient.
Dacă la concertul susținut anul trecut în Piața Constituției soprana l-a avut ca partener de scenă pe tenorul Vlad Miriță, în 6 septembrie 2010 duetele au fost cântate în compania tenorului Marius Manea. Un muzician cu o voce amplă și un timbru ce aduce aminte de vremuri trecute din istoria operei, Marius Manea a arătat că este foarte mândru de forța și întinderea vocii sale, care ar mai avea, însă, nevoie de o paletă dinamică mult mai bogat colorată.
Închei cu urarea "La mulți ani!" adresată sopranei Angela Gheorghiu, care în 7 septembrie își aniversează ziua de naștere.