Cronici Înapoi

AUDIO. Conferință de presă SoNoRo 19 - Ex libris

Publicat: vineri, 13 Septembrie 2024 , ora 16.50

Conferința de presă care prefațează ediția cu numărul 19 a Festivalului "Sonoro" a avut loc în această dimineață de la ora 11.00, la librăria "Modul Cărturești". Directorul executiv Răzvan Popovici a oferit o prezentare a întregii serii de concerte ce urmează să se desfășoare între 1 și 17 noiembrie, la București și la Cluj Napoca, și a precizat că, în mare parte, structura programului îi aparține pianistei Diana Ketler, directoarea artistică a Festivalului.

Ediția din acest an, așa cum sugerează titlul, "Ex libris", are la bază asocierea muzicii cu lumea literaturii. Astfel, fiecare concert din cadrul festivalului împrumută titlul unei opere din literatura universală sau pornește de la un citat celebru. Spre exemplu, concertul programat pentru data de 2 noiembrie la Sala Radio se intitulează "If music be the food of love"- un citat extras din comedia shakespeariană "A douăsprezecea noapte", iar publicul va putea asculta opusuri muzicale ce au la bază sau sunt inspirate de creațiile lui Shakespeare. Actorul Vlad Ivanov completează programul cu un intermezzo literar.

Printre invitații festivalului se numără violonistul Alexis Cardenas și Ansamblul " RECOVECO", Ansamblul "Janoska", Cvartetul "Fine Arts", violoniștii Alexandra Conunova, Aylen Pritchin, violonceliștii Valentin Răduțiu, Thomas Carroll, contrabasistul Zoran Markovic, tânăra pianistă Eva Garet.

Totodată, în cadrul conferinței, Ioan Dragoș Dimitriu, director de dezvoltare și inovare al Sonoro, a prezentat proiectul "Sonoro Kids". Tineri interpreți sunt invitați să susținăspectacole interactive, adaptate vârstei celor mici, în mai multe școli din orașe precum București sau Brașov.

Ariadna Ene-Iliescu