Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Constantin Grigore

Publicat: luni, 22 Iulie 2024 , ora 13.08

Miercuri, 24 iulie, la Ateneul Român va avea loc un nou concert în cadrul Festivalului internațional "Vară magică". Evenimentul va fi susținut de Ansamblul "Camerata Regală" care va evolua sub bagheta dirijorală a lui Constantin Grigore, care ne oferă mai multe informații într-un interviu acordat Ioanei Țintea.

Veți dirija Camerata Regală într-un program în care ați inclus valsuri și tangouri celebre. Care este atmosfera pe care doriți s-o creați pentru publicul de la Ateneul Român?

Ne dorim ca de fiecare dată, eu împreună cu colegii mei din Camerata Regală, să transmitem acea energie publicului care zic eu, ne caracterizează și am ales acest program pentru că este accesibil publicului larg care aduce acea bucurie pe care dorim să o transmitem.


Pentru Camerata Regală ce semnifică participarea în cadrul festivalului Vară Magică ajuns anul acesta la ediția cu numărul XIII?

Este o bucurie de fiecare dată când participăm în cadrul acestui festival și mulțumim domnului Dorin Ioniță pentru invitație. Dacă nu mă înșel este a patra noastră participare și de fiecare dată publicul a aplaudat și s-a bucurat împreună cu noi de muzica pe care am adus-o pe scena Ateneului Român.


Pe lângă rolul de dirijor al Cameratei Regale sunteți și fondatorul acestui ansamblu care din 2009 joacă un rol activ în peisajul muzical al României. Privind retrospectiv, considerați că v-ați atins toate obiectivele?

Niciodată nu se termină munca. Sigur, tot ce ne-am propus am făcut împreună cu colegii mei Radu Chișu și Raluca Ouatu. Am avut grijă de această orchestră și am dorit să păstrăm un nivel înalt al interpretării și al programelor care le prezentăm publicului. Credem că am reușit, credem că este loc de mai bine întotdeauna și asta este, să spunem, menirea mea, a colegilor mei și a Cameratei Regale.


După concertul de la Ateneul Român la ce evenimente va participa Camerata Regală în viitorul apropiat?

După concertul de la Ateneul Român urmează o binemeritată pauză, urmând ca în luna septembrie să ne reluăm activitatea, iar în data de 3 noiembrie să deschidem o nouă stagiune regală la Ateneul Român. De această dată avem confirmarea violonistei Sarah Nemțanu, care va fi alături de noi pentru acel concert.


Interviu realizat de Ioana Țintea