Agenda de concert Înapoi

Concert vocal-simfonic dirijat de Steffen Schlandt cu Ansamblul "Bach" al Bisericii Negre și orchestra Filarmonicii Brașov, joi seară la Sala Patria

Publicat: marți, 30 Aprilie 2024 , ora 10.58


Filarmonica Brașov continuă să își afirme poziția de lider în promovarea artelor printr-o serie de evenimente culturale de excepție, planificate pentru această săptămână.

Joi, 2 mai, de la ora 19:00, Sala Patria va găzdui un concert vocal-simfonic cu dirijorul Steffen Schlandt și Ansamblul "Bach" al Bisericii Negre. Împreună cu soliștii Georgiana Simonov - soprană, Nicolae Simonov - tenor și Orsolya Török - alto, programul va include lucrări remarcabile precum "Miserere" de Jan Dismas Zelenka, "Concertul op. 2 nr. 5 în sol minor" de Evaristo Felice DallŽAbaco, și "Cantatele BWV 131 și BWV 66" de Johann Sebastian Bach, precum și "Concertul în sol minor RV 157" de Antonio Vivaldi. Această seară specială promite să fie un preambul spiritual înainte de sărbătoarea Paștelui.

Marți, 30 aprilie, la Sala Patria publicul se va bucura de un vibrant concert de rock simfonic. Sub conducerea dirijorului Remus Grama, formația byron și Orchestra Filarmonicii Brașov își vor combina forțele pentru o interpretare spectaculoasă ce va fuziona rock-ul cu muzica simfonică. Acest eveniment este deja sold out.

Miercuri, 1 mai, la Sala Muzicii de Cameră, Filarmonica brașoveană va găzdui la ora 19:00 un recital de muzică de cameră cu Cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov, care vor cânta și și pe 29 aprilie la Biserica "Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Bartolomeu". Lucia Neagoe, Raluca Irimia, Leona Varvarichi și Ștefan Neagoe, vor interpreta "Ultimele Șapte Cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce" de Joseph Haydn, o lucrare profundă și emoționantă. Invitatul special al evenimentului este Alexandru Chiriac, care va citi pasaje biblice ce vor completa mesajul muzical.

Săptămâna viitoare, pe 9 mai, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu și cu solista Mihaela Martin la vioară, orchestra simfonică va prezenta două capodopere ale lui Ludwig van Beethoven: "Concertul pentru vioară și orchestră în re major op. 61" și "Simfonia nr. 7".

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe stie-ul bilet.ro.