Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Metoda Dalcroze în educația muzicală, la UNMB

Publicat: luni, 29 Iulie 2024 , ora 0.00
Universitatea Națională de Muzică din București, în parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și Asociația Cultură prin Muzică, organizează primul program postuniversitar de formare continuă în domeniul educației muzicale din România: Metoda Dalcroze în educația muzicală. Certificatul Dalcroze în România.
Programul se adresează cadrelor didactice și profesioniștilor care doresc să-și îmbogățească metodele de predare a cunoștințelor muzicale prin mișcare corporală, ascultare activă și practică muzicală live. La această formare pot participa maximum 25 de cursanți care dețin o diplomă de licență în domeniile: muzică, dans, teatru, asistență socială, psihologie și științele educației.
Cursurile din cadrul programului vor fi susținute de profesori de specialitate acreditați de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva: Jean-Marc Aeschimann - directorul programului, Véronique Aeschimann - profesor titular la Institutul Jaques-Dalcroze și Tamaé Gennai Deveaud - profesor de muzică și ritmică la Haute école de musique și la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva.
Larisa Clempuș