Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – August 2024

Publicat: joi, 1 August 2024 , ora 10.48

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Joi, 1 august 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Verbier. Concert susținut de Orchestra Festivalului de la Verbier la Sala "Combins" din Verbier. Dirijor Klaus Mäkelä. Solist pianistul David Fray. Johann Sebastian Bach - Concertul nr. 1 BWV 1052 în re minor pentru pian și orchestră; Gustav Mahler - Simfonia a V-a în do diez minor.


Vineri, 9 august 2024, ora 20.00
Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Sakari Oramo. Solist pianistul Seong-Jin Cho. Kaija Saariaho - Piesa "Miraj"; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 9 KV 271 în Mi bemol major "Jeunehomme"; Richard Strauss - Simfonia Alpilor.


Miercuri, 21 august 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Corul Național de Tineret, BBC Singers și Orchestra Aurora la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Nicholas Collon. Piesa dramatică despre Simfonia a IX-a în re minor (naratori-actorii Rhiannon May și Tom Simper); Ludwig van Beethoven - Simfonia a IX-a op. 125 în re minor (soliști: mezzosoprana Marta Fontanals-Simmons, tenorul Brenden Gunnell și baritonul Christopher Purves).

Miercuri, 28 august 2024, ora 20.30
T
ransmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Corul Filarmonicii din Praga și Orchestra Filarmonica Cehă la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Jakub Hrùča. Vítìzslava Kaprálová - Sinfonietta militară; Antonín Dvoűák - Concertul op. 33 în sol minor pentru pian și orchestră (solist pianistul Mao Fujita); Leoč Janáèek - Misa Glagolitică (soliști soprana Corinne Winters, mezzosoprana Bella Adamova, tenorul David Butt Philip și basul Brindley Sherratt, la orgă Christian Schmitt).


Joi, 29 august 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Londra. Spectacol susținut de Festivalul de operă de la Glyndebourne și de Orchestra Filarmonică din Londra. Dirijoare Anja Bihlmaier. Din distribuție: mezzosoprana Rihab Chaieb în rolul Carmen, tenorul Evan LeRoy Johnson în rolul Don José, bas-baritonul Łukasz Goliński în rolul Escamillo, soprana Janai Brugger în rolul Micaëla. Georges Bizet - Opera "Carmen".