Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Iulie 2024

Publicat: luni, 1 Iulie 2024 , ora 14.29

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Miercuri, 3 iulie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă din Amsterdam. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Țărilor de Jos la Concertgebouw din Amsterdam. Dirijor Ryan Bancroft. Solistă violonista Bomsori Kim. Benjamin Britten - Patru interludii marine din opera "Peter Grimes"; Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul op. 35 în Re major pentru vioară și orchestră; Serghei Rahmaninov - Dansurile simfonice op. 45.


Marți, 9 iulie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă din Montpellier. Concert susținut de "Corul Radio France" și de Orchestra "Les Siècles" la Opera Berlioz din Montpellier. Dirijor Louis Langrée. Solist violonistul Renaud Capuçon. Camille Saint-Saëns - Concertul nr. 3 op. 61 în si minor pentru vioară și orchestră; Maurice Ravel - "Chanson galante" (p.a.a) și Muzica baletului "Daphnis și Chloé ".


Vineri, 12 iulie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Montpellier. Concert susținut de Orchestra Națională Capitole din Toulouse la Opera Berlioz din Montpellier. Dirijor Tarmo Peltokoski. Solistă soprana Elsa Dreisig. Richard Wagner - Preludiul operei "Maeștrii cântăreți din Nürnberg"; Richard Strauss - Finalul operei "Capriccio"; Modest Mussorgsky/Maurice Ravel - Suita "Tablouri dintr-o expoziție".


Joi, 18 iulie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Bregenz. Spectacol susținut de Corul Filarmonicii din Praga și de Orchestra Simfonică din Viena la Sala de concerte a Festivalului de la Bregenz. Dirijoare Yi-Chen Lin. Din distribție: mezzosoprana Anna Goryachova în rolul Tancredi, tenorul Antonino Siragusa în rolul Argirio, soprana Mélissa Petit în rolul Amenaide, basul Andreas Wolf în rolul Orbazzano. Giochino Rossini - Opera "Tancredi".


Vineri, 19 iulie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Londra. Prima noapte la Proms. Concert susținut de BBC Singers, Corul și Orchestra Simfonică BBC la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Elim Chan. Soliste soprana Sophie Bevan și pianista Isata Kanneh-Mason. Georg Friedrich Handel - Uvertura la "Focuri de Artificii"; Anton Bruckner - Psalmul 150; Clara Schumann - Concertul op. 7 în la minor pentru pian și orchestră; Ben Nobuto - Piesa "Hallelujah Sim"; Ludwig van Beethoven - Simfonia a V-a op. 67 în do minor.


Joi, 25 iulie 2024, ora 17.00
Transmisiune directă de la Bayreuth. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Festivalului de la Bayreuth la Teatrul de la Bayreuth. Dirijor Semyon Bychkov. Din distribuție: tenorul Andreas Schager în rolul Tristan și soprana Camilla Nylund în rolul Isolda. Richard Wagner - Opera "Tristan și Isolda".


Vineri, 26 iulie 2024, ora 20.00
Transmisiune directă de la Salzburg. Spectacol susținut de Orchestra Filamonică din Viena la Sala Mare a Festivalului de la Salzburg. Dirijor Christian Thielemann. Din distribuție: soprana Elsa Dreisig - în rolul Contesei, baritonul Bo Skovhus - în rolul Contelui, baritonul Konstantin Krimmel - în rolul Olivier, un poet. Richard Strauss - Opera "Capriccio".


Luni, 29 iulie 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Paavo Jarvi. Solist pianistul Yunchan Lim. Erkki-Sven Tüür - Lucrarea "Aditus"; Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major pentru pian și orchestră "Imperialul"; Anton Bruckner - Simfonia nr. 1 în do minor (versiunea Linz).


Miercuri, 31 iulie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Verbier. Concert susținut de Orchestra de cameră a Festivalului de la Verbier la Sala "Combins" din Verbier. Dirijor Mihail Pletniov. Solist pianistul Bruce Liu. Frederic Chopin/ Mihail Pletniov - Concertul nr. 1 op. 11 în mi minor pentru pian și orchestră; Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 1 op. 21 în Do major.