Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul „Tineri Interpreți pe urmele lui Enescu” începe astăzi la Iași

Publicat: joi, 25 Iulie 2024 , ora 0.00
Turneul Național „Tineri Interpreți pe urmele lui Enescu”, desfășurat sub egida Fundației Culturale „Remember Enescu” pornește astăzi, 25 iulie, cu un recital ce are loc, începând cu ora 18:30, la Palatul Culturii din Iași.
Protagoniștii acestui eveniment sunt harpistul Andrei Olaru, violonista Ștefania Turcu, flautista Mariia Velia, pianiștii Matei Lăbunț, Miruna Măciucă si compozitoarea Oana Vardianu. Tinerii muzicieni vor interpreta, între altele, lucrări din creația compozitorilor Piotr Ilici Ceaikovski, Jules Massenet, George Enescu sau Edward Elgar, dar și o lucrare în primă audiție absolută - „Impresii din călătorie” semnată de tânăra compozitoare Oana Vardianu, o comandă specială pentru acest proiect.
Următoarele recitaluri din cadrul turneului au loc mâine, 26 iulie, începând cu ora 11:00, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași (D.G.A.S.P.C. Iași), respectiv, tot mâine, de la ora 18:30, la Castelul Sturdza din Miclăușeni.
Turneul se desfășoară în perioada 25 iulie-19 august și include 10 recitaluri, 10 prelegeri despre Enescu și seminarii dedicate harpei și parcurge centre culturale ca Iași, București, Focșani, Bârlad și Piatra Neamț, dar și Tecuci, Miclăușeni.
Ana Sireteanu