Evenimentele săptămânii Înapoi

Vara cu Radio România Muzical

Publicat: vineri, 21 Iunie 2024 , ora 10.14

Din 24 iunie, Radio România Muzical îmbracă garderoba de vară. Până în 8 septembrie, vă invităm să ne fiți alături, pentru a gusta din cea mai bună muzică a tuturor timpurilor: muzica clasică pentru toți, dar și mai mult decât atât.

Dimineața, de luni până vineri, matinalul Musica viva rămâne o constantă; iar de la ora 10.00, veți avea întâlnire cu emisiunea Arpeggio, din care prima rubrică, Interpretul zilei, rămâne în prim plan, cu reluare de la ora 17.00

De la ora 12.00, pășim însă în lumea muzicii latino-americane alături de Berti Barbera, cu o selecție din arhiva emisiunilor Aquarela do Brasil; ediții în premieră ale acestei îndrăgite emisiuni de vară sunt programate duminica, de la ora 12.30. De la ora 12.30, luni-vineri, Simona Dumitriu vă așteaptă în universul Tango, film & more.

Pentru ce ne putem rezerva timp vara? Să ascultăm cele mai interesante apariții discografice, programate lunea, în intervalul 19.00-21.00; să mergeți la un concert, prin intermediul înregistrărilor concertelor în premieră pe care le-am programat marțea de la ora 19.00 (în reluare sâmbăta, de la ora 13.00) - printre ele, Gala Puccini de la Ateneul Român din 13 mai și concertele din cadrul festivalului Vara magică. Puteți de asemenea să căutați prin arhiva orchestrelor Radio - muzică clasică și de jazz, joi și vinerea, de la ora 19.00. Puteți să vă întâlniți cu mari opusuri decriptate chiar de cei care le-au interpretat, miercurea, la ora 19.00 sau poate să aflați mai multe despre istoria muzicii românești, împreună cu compozitorul Dan Dediu (miercurea, ora 20.00). Sau poate, să vă întâlniți cu mari muzicieni și să aflați poveștile lor de succes (sâmbăta și duminica, ora 15.00) sau să descoperiți frumusețea adevăratei muzici tradiționale românești (sâmbăta și duminica, ora 18.30).

Puteți să ajungeți în direct pe marile scene ale lumii, pentru că transmisiunile directe de la marile festivaluri de vară rămân o constantă a verilor Radio România Muzical. Festivalurile de la Salzburg, Lucerna, Bayreuth, BBC Proms și multe altele vă așteaptă în cadrul seriei Scena europeană, programată în jurul orei 21.00.

Iar din 31 august, puteți fi în direct alături de finaliștii concursului internațional George Enescu și de muzicienii care evoluează în recitalurile acestei prestigioase competiții.

Vă dorim o vară frumoasă, cu vacanțe învigorătoare și multă muzică bună, alături de Radio România Muzical!

PS: nu uitați că ne puteți lua în vacanță oriunde, pe site-ul Radio România Muzical și aplicația Radio România.