Evenimentele săptămânii Înapoi

Werther de Jules Massenet, LIVE de la Teatrul Scala din Milano

Publicat: vineri, 7 Iunie 2024 , ora 7.39

O știm de mult... Poveștile de dragoste din operă nu sunt întotdeauna fericite. Când Goethe și-a publicat "Suferințele lui Werther", povestea frumoasei Charlotte și a iubitului ei a avut atât de mult succes, încât a provocat ceea ce s-a numit "febra wertheriană", provocând sinuciderea unor tineri gata să facă orice pentru a-i imita pe eroii romantici.

Cu mai bine de un secol mai târziu, în plin romantism francez, Massenet s-a inspirat din povestea acestei iubiri imposibile și și-a semnat cu ea cea mai importantă dintre operele sale. Folosind resursele marii orchestre simfonice, el creează o atmosferă intimă și pătrunzătoare. Cea mai bună ilustrare este minunata arie "Pourquoi me réveiller, ô souffle du printemps…", "un hit al operei", cel mai frumos scris de Massenet.

Benjamin Bernheim și Victoria Karkacheva îi vor interpreta pe nefericiții îndrăgostiți în noua producție a Teatrului Scala din Milano, înconjurați de o distribuție cu trei cântăreți francezi precum: Jean-Sébastien Bou, Marc Scoffoni, Rodolphe Briand, cărora li se vor alătura Armando Noguera, Enric Martínez-Castignani și Francesca Pia Vitale. Noua producție de la Teatrul La Scala, în colaborare cu Théâtre des Champs-Élysées, marchează debutul dirijorului francez Alain Altinoglu la teatrul din Milano. Numele său este legat de interpretări muzicale remarcabile și spectacole palpitante. Christof Loy, regizorul spectacolului, se distinge prin inteligența, gustul și intuiția sa teatrală, fiind invitat la teatre și festivaluri importante din întreaga lume: de la Paris, la Londra și Salzburg. Colaborarea dintre Alain Altinoglu și Christof Loy promite o producție captivantă și exigentă din punct de vedere artistic a operei "Werther" la Scala din Milano.

Deopotrivă publicul și presa așteaptă cu nerăbdare o performanță muzicală impresionantă și o punere în scenă sensibilă care exprimă pe deplin fațetele emoționale și dramatice ale poveștii.

Nu pierdeți această versiune a operei Werther de la Teatrul Scala din Milano, transmisă în direct luni, 10 iunie 2024, la Scena europeană, ora 21.00.

Jeanine Costache