Arhivă : 2015 |

Corul Preludiu la Festivalul Internațional 'George Enescu'

Miercuri, 16 Septembrie 2015 , ora 14.41
 
Joi, 17 septembrie, de la ora 22.30, pe scena Ateneului Român, în cadrul Concertelor de la miezul nopții, prezentate la Festivalul Internațional "George Enescu", va evolua Corul de cameră Preludiu, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu.
Programul conține lucrări ale compozitorilor români D.G. Kiriac, Ștefan Popescu, IonVidu, Nicolae Lungu, Constantin Arvinte, Tudor Jarda, Ioan D. Chirescu, Mihail Jora, Marțian Negrea, Vasile Popovici, Vasile Spătărelu, Richard Oschanitsky, Alexandru Pașcanu, Dan Dediu, Paul Constantinescu, Sabin Drăgoi, Dan Buciu, Felicia Donceanu, Gheorghe Cucu, Tudor Flondor, George Enescu.

De peste 43 de ani, Corul de cameră Preludiu se numără printre cele mai prestigioase corale mixte din lume. Elegant dirijat de președintele Asociației Naționalei Corale din România - Voicu Enăchescu, ansamblul coral se află de peste 15 ani sub aripa Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și beneficiază de o stagiune concertistică anuală, de turnee în străinătate și de invitația permanentă de a susține concerte în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu". De-a lungul timpului, Voicu Enăchescu a dirijat corurile Filarmonicilor din țară - Craiova, Iași, București și a susținut workshop-uri de specialitate cu coruri din Franța și Olanda.

Existența corului de cameră Preludiu înseamnă peste 350 de înregistrări radio și tv, un disc Electrecord și trei CD-uri, peste2500 de concerte în țară, în Europa, Asia, Statele Unite ale Americii, participări la festivaluri de prestigiu. Voicu Enăchescu și Corul Preludiu au primit premiile pentru cel mai bun dirijor și premiul I și medalia de aur la Festivalul Coral Internațional din Beijing, China (2002, 2012). În toamna anului 2014, Preludiu a fost invitat de onoare în Grecia, unde a susținut trei concerte.

Voicu Enăchescu este, din 1998, președintele Asociației Naționale Corale din România. În 2004 a fost decorat cu Ordinul "Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru Promovarea Culturii".