Discurile anului 2021
Corul de Copii Radio - disc aniversar, ”Ah, ce bucurie!” - CD Review, 1 decembrie 2020
Ah, ce bucurie! Este titlul unei binecunoscute piese compuse de Alexandru Pașcanu, dar și al albumului aniversar al Corului de Copii Radio, un ansamblu unicat în peisajul muzicii românești cu o istorie extrem de interesantă. Înființat în anul 1945, Corul de Copii Radio a urcat treaptă după treaptă, sub conducerea dirijorului Ion Vanica, fondatorul ansamblului, apoi a Elenei Vicică și a Eugeniei Văcărescu Necula, și și-a îndeplinit rolul de formație a radioului, participând la emisiuni (nu doar Radio, ci și de televiziune), realizând înregistrări pentru Fonoteca Radio sau pe suport discografic. Nivelul înalt al Corului de Copii Radio a fost "atestat" de colaborări cu ansambluri profesioniste nu doar din România - Orchestrele Radio și Filarmonica George Enescu - ci și, datorită Festivalul Enescu, cu Filarmonicile din Munchen, Londra, sub conducerea unor nume ale dirijatului internațional - Zubin Mehta, Lawrence Foster, Kristjan Jarvi, Cristian Badea, Horia Andreescu, Ludovic Bacs, Iosif Conta.
Corul de Copii Radio a fost numit în 2004 Ambasador Cultural al Uniunii Europene de către Federația Corurilor din Uniunea Europeană. Titlul confirma activitatea extrem de bogată a ansamblului, care a participat la festivaluri, a derulat turnee și a participat la competiții internaționale în aproape toate țările Europei, dar și în Japonia, SUA și Canada. Rămân memorabile aparițiile Corului sub conducerea dirijorală a lui Voicu Popescu, cel care practic a reinventat ansamblul cu fiecare nouă apariție pe scenă. Concerte-spectacol precum Salut voios de pionier, În lumea lui Walt Disney, The Sound of Musical, alături de tradiționalele concerte de Crăciun și de alte evenimente speciale, au îmbogățit repertoriul formației, experiența de scenă a membrilor Corului și au oferit momente de neuitat publicului de toate vârstele.În anul 2015 Corul de Copii Radio a susținut concertul de deschidere al Festivalului Internațional Evmelia din Volos - Grecia și s-a calificat în finala prestigioasei competiții corale internaționale Let the Peoples Sing, organizată la München sub auspiciile Uniunii Europene de Radio și Televiziune. Cu acest prilej, ansamblul a concertat în Sala Universității de Muzică și Teatru din München și în Studioul 1 al Radiodifuziunii Bavareze, iar în anul 2017, ansamblul a participat la deschiderea Festivalului Internațional George Enescu și la deschiderea stagiunii de concerte de la London Philarmonic Orchestra cu opera "Oedipe" de G. Enescu, sub conducerea dirijorului Vladimir Jurowski.
Din anul 2018, Corul de Copii Radio este condus de tânărul dirijor Răzvan Rădos care mărturisește că dorește să continue tradiția create de dirijorul Voicu Popescu, de a realiza an de an concerte tematice. "Tinerilor mei colegi le place foarte mult, spune actualul dirijor al Corului, chiar dacă ritmul de lucru este amețitor. Alternarea evenimentelor cu repertorii moderne (muzică de film, prelucrări de jazz, pop, rock) cu programe de muzică cultă (romantic, clasic, preclasic) credem că poate aduce arta corală în atenția publicului tânăr. În prezent pregătim în online un program pt un CD dedicat copiilor și ne propunem ca - după pandemie - să realizăm cât mai multe evenimente educative la Sala Radio. Și sperăm să putem ajunge în septembrie 2021 în Germania unde suntem invitați la un important festival dedicat corurilor de tineret.", spune Răzvan Rădos, care a acceptat să ne dezvăluie câteva dintre proiectele sale alături de Corul de Copii Radio.