Violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor - "Beethoven"
Cel mai recent disc lansat de Editura Casa Radio ce conține lucrări de Ludwig van Beethoven în interpretarea a trei dintre cei mai reprezentativi tineri muzicieni români - violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor.
"O artistă în adevăratul sens al cuvântului, cu potențial de a deveni o stea" - este descrierea violonistei bucureștene Ioana Cristina Goicea, realizată de ilustrul Vadim Repin. Muziciana, fiica reputatei violoniste Cristina Anghelescu, este laureată a ediției din 2019 a Concursului Regina Elisabetha de la Bruxelles. În 2020, la doar 27 de ani, Ioana Cristina Goicea a devenit profesor universitar al Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. Pe acest disc Beethoven, Ioana Cristina Goicea interpretează alături de Daria Tudor Sonata nr. 9 Kreutzer.
Pe același disc: violoncelistul Andrei Ioniță, singurul român care a cucerit Medalia de aur a concursului Ceaikovski de la Moscova. Un talent ieșit din comun, cu o tehnică și muzicalitate strălucitoare, aspecte elogiate de presa internațională. Interesat de repertoriul concertant, dar și de cel cameral, Andrei Ioniță desfășoară o intensă carieră solistică pe marile scene ale lumii. Sonata nr. 5 op. 102 nr. 2 pentru violoncel și pian, în interpretarea lui Andrei Ioniță și a Dariei Tudor, pe acest disc.
Daria Tudor a debutat în concert la doar 9 ani, alături de Orchestra de Cameră Radio. Din 2015, Daria Tudor studiază la Universitatea de Arte din Berlin, unde, din același an este și cadru didactic. În 2019, Dariei Tudor i-a fost acordat premiul pentru cel mai bun tânăr artist - Enlight Prize - în cadrul Festivalului Art of the Piano din Cincinnati, SUA. Iar în 2022, a fost semifinalistă la secțiunea pian a Concursului Internațional "George Enescu" de la București.
Trio-ul op. 70 nr. 1 de Beethoven încheie acest album, despre care colega mea, Cristina Comandașu, membră în juriul International Classical Music Awards, scrie: "Sunt versiuni pe care le consider de referință pentru aceste lucrări, realizate de muzicieni care-și dovedesc maturitatea artistică, versiuni interpretative reprezentative la nivel internațional."