Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Chitaristul Dragoș Ilie recital la Ateneu și concert alături de Alexandru Tomescu la ParkLake

Publicat: vineri, 20 Septembrie 2024 , ora 0.00

Chitaristul Dragoș Ilie va susține marți, 8 octombrie 2024, un recital extraordinar în Sala Mare a Ateneului Român. Evenimentul este inclus în seria "Moștenitorii României muzicale", inițiată de Radio România Muzical, și face parte, de asemenea, din proiectul "Discoveries" propus de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), care reunește înregistrări cu repertorii și soliști excepționali.

Pentru recitalul de la Atenului Român, Dragoș Ilie propune publicului o incursiune prin diverse țări, stiluri și lucrări, multe dintre acestea fiind rar prezentate publicului românesc. Vor putea fi audiate pagini semnate de Bela Bartok, George Enescu, Wenzeslaus Thomas Matiegka, dar și lucrări semnate de Toru Takemitzu, Leo Brouwer, Manuel de Falla și Joaquin Rodrigo.

Recitalul din 8 octombrie de la Ateneul Român începe la ora 19:00 și va fi transmis în direct pe frecvențele postului nostru. Prezintă Cristina Comandașu.

Recitalul de la Ateneul Român va fi prefațat de un alt eveniment similar, vineri, 4 octombrie, ora 19.00, la Park Lake.

Evenimentul, intitulat "Muzică clasică pentru toți", include lucrări pentru vioară și chitară solo, precum și aranjamente speciale pentru aceste două instrumente. Intrarea este liberă, iar la final, Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie vor oferi autografe pe discurile lor lansate la Editura Casa Radio și sub sigla Fundației Culturale "Remember Enescu".

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Radio România Muzical și ParkLake, menite să aducă muzica clasică mai aproape de publicul larg. Tot în această perioadă, proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" continuă între 1 și 31 octombrie, transformând luna octombrie în "Luna muzicii clasice" la ParkLake.

Țintea Ioana