Știri muzicale din țară Înapoi

Două evenimente programate astăzi în Festivalul de Muzică Veche de la Brașov

Publicat: vineri, 20 Septembrie 2024 , ora 0.00

Astăzi, 20 septembrie 2024, în cadrul primei ediții a Festivalului de Muzică Veche de la Brașov, sunt programate două evenimente.

De la ora 18:00, la Biserica Evanghelică "Sfântul Bartolomeu", Trio-ul {oh!}, alcătuit din Martyna Pastuszka la vioară barocă, Krzysztof Firlus la viola da gamba și clevecinista Anna Firlus, va oferi un recital cu lucrări semnate de Joseph Marchand, Jean-Philippe Rameau și Marin Marais, compozitori de referință ai Barocului francez.

De la ora 20:00, ziua festivalieră se va încheia la Centrul Cultural Vulcan din oraș, cu un recital cameral propus de grupul de muzică veche "Trei Parale". Ansamblul va prezenta celor prezenți proiectul "România. 100 de minute", redând prin muzică atmosfera sfârșitului de secol XIX și început de secol XX, dar și din preajma Marii Uniri. Florin Iordan, cercetător la Muzeul Național al Țăranului Român, interpret și coordonator al grupului "Trei Parale" va ghida publicul prin istoria și contextul muzical ale perioadei cu explicații și povestiri.

Festivalul de Muzică Veche de la Brașov continuă mâine, 21 septembrie, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, cu un recital de clavecin susținut de Raluca Enea.

Ioana Țintea