Știri muzicale din țară Înapoi

Începe „Classic for Teens Festival” la Focșani

Publicat: luni, 2 Septembrie 2024 , ora 0.00
Cea de-a cincea ediție a Festivalului „Classic for Teens” începe astăzi, 2 septembrie 2024, la Focșani printr-o serie de momente artistice diverse. Concertul de deschidere, programat pentru ora 19.00 la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, le va avea protagoniste pe pianistele Dana Ciocârlie, Mara Dobrescu și pe violonista Gaëtane Prouvost. Programul serii îmbină literatura muzicală franceză cu cea românească; publicul va putea asculta opusuri semnate de George Enescu, Dinu Lipatti, Maurice Ravel, Lili Boulanger, Camille Saint-Saëns, între alții.
Tot astăzi, de la ora 16.00, membrii Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, coordonați de Magdalena Rovinescu susțin în Piața Unirii un flash mob de balet.
Cele două expoziții ce vor rămâne deschise până la sfârșitul festivalului au vernisajul de asemenea astăzi, la ora 17.00. Pictorița Adriana Bădescu și sculptorul Emanuel Chiriac expun la Galeriile de Artă din Focșani, precum și în spații publice din municipiu.
Festivalul „Classic for Teens” continuă până pe 12 septembrie, cu concerte în fiecare seară.
Ariadna Ene-Iliescu