Actualitatea internațională Înapoi

Pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa recital în Filipine

Publicat: marți, 17 Septembrie 2024 , ora 0.00

"Drumul Libertății" este titlul primului turneu desfășurat pe 6 continente de violonista Diana Jipa și de pianistul Ștefan Doniga, un traseu în jurul lumii ce va dura mai puțin de 30 de zile. Proiectul are scopul de a promova moștenirea culturală românească pe scena internațională și reprezintă un omagiu adus împlinirii a 35 de ani de la Revoluția Română.

În acest context, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa se vor afla astăzi, 17 septembrie 2024, pe continentul asiatic, în Cebu, Filipine.

Muzicienii vor interpreta lucrări din creația compozitorilor George Enescu, Dinu Lipatti, Dan Dediu și Adrian Iorgulescu, dar și aranjamente semnate de cei doi interpreți ale unor lucrări de Alfonso Castaldi și Myriam Marbe. De asemenea, violonista Diana Jipa va prezenta în primă audiție absolută lucrarea "Drumul libertății" de Roman Vlad, o comandă specială pentru prezentul turneu.

Turneul se va desfășura până în data 1 octombrie, iar următoarea oprire este programată sâmbătă, 21 septembrie, în Noua Zeelandă.

Ioana Țintea