Actualitatea internațională Înapoi

Proiectul „ARIPI” - săptămâna aceasta, în Japonia

Publicat: marți, 27 August 2024 , ora 0.00
Capitala Japoniei găzduiește joi, 29 august, primul recital din cadrul proiectului „Aripi”. Propus de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), în parteneriat cu Ambasada României în Japonia și Asociația Romanian Music Society in Japan, programul dorește să promoveze interpreți și creatori români de diferite generații în fața publicului nipon.
Tinerele interprete Andreea Ioana Nistor - vioară și Antonia Beteag - soprană prezintă, împreună cu renumitul pianist Horia Mihail, un program muzical centrat în jurul temei libertății. Publicul va putea asculta „Doina Stăncuței”, de Tiberiu Brediceanu, „Lăutarul” pentru vioară solo de George Enescu, „Capriciul nr. 3” pentru vioară solo de Vasile Filip, „Nocturna” de Dinu Lipatti, precum și lucrarea „Aripi/Wings (Tsubasa)” pentru soprană, vioară și pian semnată de Sebastian Androne Nakanishi - în premieră absolută.
Cel dintâi concert are loc la „Centrul Minato pentru Egalitatea de Gen”, iar cel de-al doilea la „Minato-Ku Takanawa Citizen Hall”, în data de 31 august.
Ariadna Ene-Iliescu